Tack Staffan Heimerson!

 

Du hjälper oss att fatta varför #metoo behövs så väl. Precis som dina vänner förutspådde klarnar bilden av en gubbe och sexist. Inte så mycket att förvånas över heller, med tanke på allt som vällt fram ur den vidöppna Pandoras ask som #metoo utgör. Några av Heimersons inlägg i debatten:

-Kvinnor tjejer hänger sig åt sjaskig pornografi, lånat ur ”50 Shades of grey”.

-Nolltolerans i konstnärliga sektorn leder till ett kulturell kalhygge.

-Två generationer unga människor förlorar chansen till sexualitet och glädje

– Om vi inte kan acceptera vad som ingår i normala personalfester där dyngraka grabbar vill sätta på växeltelefonisten är vi inte en tillräcklig hårdhudad nation.

– Prostitution kommer att öka när kärlek hittad på kalas, dejting sajter och arbetsplatser blir suspekt.

-Det hela handlar om ”maskulint drullputteri” och det måste accepteras.

-Metoo förstör hela vårt samhälle.

Med mera.

Reaktioner han fått? Positiva från män, negativa från kvinnor. Förvånad?

Det är inte så konstigt att Heimerson får sparken från Aftonbladet då ”Hans kvinnosyn är inte förenlig med våra värderingar” med chefredaktör Sofia Olsson Olséns ord.

Man har förstått att #metoo rörelsen är starkare i Sverige än på många andra håll i världen. Och man kan frestas utropa med Trump – Sweden! Who would believe this? Sweden! Detta jämställda land. Men just därför. Vi tar denna bild av oss själva på allvar och känner oss personligen berörda, till och med lurade när skiten kommer upp till ytan. Det är bredden och djupet som gör att vi vill tro att denna gång händer det något, denna gång ska vi ta itu med problemen så att det inte bara blir tillfälliga förändringar på ytan. Vi vill ju leva och arbeta tillsammans, kvinnor och män, men det måste vara med genuin respekt för varandra utan maskulint drullputteri.