Heja tjejjouren Väst

Idag på Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor berättar Josefin och Bella, tjejjouren Väst, utifrån sin imponerande kunskap och erfarenhet av tjejer och unga kvinnors liv om vilka problem dessa vill ha hjälp med och hur tjejjouren väst kan stödja dem. Utöver chatten verkar appen Stella vara ett utmärkt hjälpmedel. 

Tjejjouren Väst har skapat appen Stella för att unga tjejer snabbt ska kunna hitta och få det stöd som de behöver – när de behöver det.

Nästan hälften av alla som söker stöd hos Tjejjouren Väst berättar att de mår mycket dåligt och lider av psykisk ohälsa. Många berättar också att de har tankar på att ta sitt liv. De flesta som kommer i kontakt med Tjejjouren Väst söker stöd för första gången. I chatten får unga tjejer berätta anonymt hur de mår och vad de är med om.

När chatten stänger känner sig många ensamma och önskar att den de pratat med skulle finnas kvar som stöd. Genom appen Stella kommer unga tjejer att kunna få stöd dygnet runt, även när chatten är stängd. Appen är fylld med övningar en kan gm en gör i appen är helt anonymt och det är bara en själv som kan se vad en gör.

Appen är framtagen med stöd av Västra Götalandsregionen och har finansierats av folkhälsokommittén. Allt material i appen har tagits fram tillsammans med psykologer, kuratorer och unga tjejer. Följ Tjejjouren Väst i sociala medier och läs mer om deras arbete och om vilket stöd en som ung kan få på deras hemsida.

UN Women arrangerade och bjöd dessutom på god orangefärgad morotssoppa.